Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

TO ΓΚΟΛ ΛΕΒΑΔΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

http://www.youtube.com/watch?v=sIItR_ObdV4

Λεβαδειακός-Πανιώνιος 1-0

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα σημείωσε ο Λεβαδειακός επικρατώντας 1-0 του Πανιωνίου στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, χάρη σε γκολ του Μπάρκογλου στο 71’.
Εικόνα του αγώνα
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, δημιουργώντας μερικές δύσκολες καταστάσεις για την άμυνα του Λεβαδειακού, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να προηγηθούν. Οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες από πλευράς Πανιωνίου ήταν συγκροτημένες, αλλά όλες οι τελικές προσπάθειες των παικτών του -με κύριο εκφραστή τον Ρεκόμπα- ήταν άστοχες και ως εκ τούτου οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα.
Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά μέχρι τα μισά του δευτέρου ημιχρόνου όταν ο Μασάδο ανέτρεψε τον Σίμωση και ο Ρεκόμπα ανέλαβε την εκτέλεση, χωρίς ωστόσο να καταφέρει και πάλι να νικήσει τον Μπλάζιτς.Ό,τι δεν έκανε ο Ουρουγουανός άσος στο 68’, έκανε ο πρώην παίκτης των Νεοσμυρνιωτών Γιώργος Μπάρκογλου τρία λεπτά αργότερα με κοντινή προβολή, δίνοντας έτσι προβάδισμα νίκης για την ομάδα της Βοιωτίας.
Στη συνέχεια του αγώνα οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα για ισοφάριση, ώσπου φτάνοντας στο 89’ ο Μπόσκο Μπάλαμπαν δεν κατάφερε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση, με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να ηττηθεί, συνεχίζοντας την αρνητική παράδοση που τον ακολουθεί όταν αγωνίζεται στην πόλη της Λιβαδειάς. Κλειδί του αγώνα
Ασφαλώς το τρίλεπτο 68’-71’ ήταν αυτό που έκρινε το παιχνίδι, καθώς αρχικά ο Ρεκόμπα σπατάλησε την ευκαιρία που του δόθηκε από τα έντεκα βήματα για να δώσει το προβάδισμα στον Πανιώνιο και τρία λεπτά αργότερα ο Μπάρκογλου νίκησε τον Μπέλιτς, χαρίζοντας τους τρεις βαθμούς στην ομάδα της Βοιωτίας.
MVP
Ο γκολκίπερ των γηπεδούχων Σέρτζιαν Μπλάζιτς με την απόκρουση του στο πέναλτι του Ρεκόμπα στο 68’ διατήρησε στην ισοπαλία το παιχνίδι, ενώ και με τη συνολική του παρουσία συνέβαλλε τα μέγιστα προκειμένου ο Λεβαδειακός να πάρει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.
Αδύναμος κρίκος
Αναμφισβήτητα ο Αλβάρο Ρεκόμπα με το χαμένο πέναλτι αλλά και τις πολλές ευκαιρίες που δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ, αποτελεί το μοιραίο παίκτη του Πανιωνίου στο παιχνίδι.