Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ

Η τραγωδία για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζεται. Οι καιρικές συνθήκες προστίθενται στις δυσκολίες του δρόμου της προσφυγιάς τους με την κατάσταση στα νησιά που καταφθάνουν είναι οριακή. Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες. Η αλληλεγγύη των κατοίκων είναι σημαντική.
Ταλαιπωρίες, πνιγμοί, θάνατοι, άρρωστα πεινασμένα γυναικόπαιδα, διαλυμένες οικογένειες, είναι τα αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Αποτελέσματα της πολιτικής των αντιδραστικών – δολοφονικών οργανώσεων όπως ο
ISIS, που η ΕΕ και οι ΗΠΑ εκπαίδευσαν, χρηματοδότησαν κι εξόπλισαν αρχικά, προκαλώντας τεράστια προσφυγικά και μεταναστευτικά κύματα.
Ο πόλεμος, οι σφαγές, η προσφυγιά και η εκδούλευση δεν μεταρρυθμίζονται και δεν εξανθρωπίζονται. Είναι το πραγματικό πρόσωπο ενός -συχνά φερόμενου τη μάσκα της ‘’ανθρωπιάς’’- συστήματος, που στην πραγματικότητα δεν δίνει δεκάρα για την ανθρώπινη ζωή. Ούτε όταν αυτή αυτοκτονεί ή πεθαίνει από την πείνα μέσα σε μια οικονομική κρίση, ούτε όταν αυτή ξεβράζεται σε κάποια θάλασσα του Αιγαίου
Με μοναδικό γνώμονα τον αγώνα για τη λήξη του πολέμου μέσα από τη σύγκρουση των λαών με τον ιμπεριαλισμό πρέπει να βαδίζουμε στην απάντησή μας σε αυτό το ζήτημα. Μέσα από αυτό το πρόταγμα οφείλουμε να καλωσορίσουμε το προσφυγικό ρεύμα και να σταθούμε κι εμείς πραγματικά αλληλέγγυοι στον δύσβατο δρόμο στον οποίο εξωθήθηκε ο Συριακός λαός. Άλλωστε για να σταθείς αλληλέγγυος σε κάποιον πρέπει να γνωρίζεις τον εχθρό του και μέσα από αυτή τη γνώση να συμβάλλεις κι εσύ στην μάχη που δίνεται απέναντί του.
Ως Σύνδεσμος Φιλάθλων Λεβαδειακού ποτέ δεν γυρίσαμε το κεφάλι στα κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας. Έτσι και τώρα καλούμε τον λαό της Λιβαδειάς να δείξει την αλληλεγγύη του και την ανθρωπιά του στηρίζοντας αυτούς τους ανθρώπους στο μακρινό ταξίδι τους προς την ελευθερία

Καθημερινά 19.00-21.00 μαζεύουμε στον χώρο του συνδέσμου:
* Χαρτί υγείας , πάνες, σερβιέτες, μωρομάντηλα, οδοντόκρεμες- οδοντόβουρτσες, ατομικά σαπούνια, εμφιαλωμένο νερό (500 ml).
* Φάρμακα, όπως αντιβιοτικά, αντιβηχικά σιρόπια, αντιφλεγμονώδη, (depon, bepanthol, γάζες, betadine, Comtrex και κρέμες αντηλιακές, κ.λ.π.)
* Ρούχα: μόνο βρεφικά και παιδικά, επίσης αδιάβροχα, καπέλα (όλα τα μεγέθη) και σκουφιά.
* Παπούτσια: αθλητικά (ανδρικά- γυναικεία- παιδικά) σε όλα τα μεγέθη.
* Σκηνές, υπόστεγα, στρώματα γυμναστικής (που τυλίγονται και εμποδίζουν την υγρασία).
* Μικρά (σε μέγεθος) παιχνίδια για τα παιδιά.

• γάλα εβαπορέ, παιδικοί χυμοί και τοματοχυμοί,
• παιδικές κρέμες σε γυάλινη συσκευασία,
• πλαστικές συσκευασίες για μερίδες φαγητού με καπάκι και πλαστικά πιρούνια,
• λάδι, μακαρόνια και ρύζι
• κρουασάν και μπισκότα,
• σαπούνια, οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες,
• πάμπερς και σερβιέτες,
• κουβέρτες,


ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ