Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Λεβαδειακός-Ηρακλής 1-0

Στο γήπεδο της Λιβαδειάς που θύμιζε... βούρκο, ο Λεβαδειακός επικράτησε με 1-0 του Ηρακλή σε ένα κάκιστο από άποψη θεάματος παιχνίδι.
Σκόρερ των γηπεδούχων ήταν στο 6ο λεπτό ο Μουλόπουλος, ο οποίος με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Κοβαλέβσκι. Ο "γηραιός" προσπάθησε στη συνέχεια να ισοφαρίσει, αλλά οι προσπάθειες κυρίως από τους Ντιέ και Ιάκομπ αποδείχθηκαν άκαρπες.

Λεβαδειακός (Ερνάντεθ): Καρακώστας, Μουλόπουλος, Μασάδο, Μαρτορέλ, Κόλτζος, Ζησόπουλος, Μπράνκο, Ταραλίδης (90' Μπαλβορίν), Ναπολεόνι, Κόστα (46' Μαχαίρας), Μπάρκογλου (46' Βασιλείου)

Ηρακλής (Προτάσοφ): Κοβαλέβσκι, Μάρτος, Κατσαμπής, Παπαστεργιανός, Ντιέ (65' Βουτσιάς), Επστάιν, Ιάκομπ, Ιωαννίδης (79' Γιάντσης), Παπαζαχαρίας, Ηλιάδης (65' Κονέ), Μπόσνιακ

Κίτρινες κάρτες: Μουλόπουλος, Μαχαίρας, Καρακώστας - Ντιέ, Ιωαννίδης, Μάρτος, Κατσαμπής, Κονέ, Ιάκομπ
Κόκκινη κάρτα: Παπαστεργιανός

Διαιτητής: Μ. Ντάκος (Ξάνθης)
Βοηθοί: Γ. Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας), Σ. Τρύφωνας (Κερκύρας)
Ο αγωνιστικός χώρος στο γήπεδο της Λιβαδειάς θύμιζε... βούρκο, με συνέπεια το θέαμα που παρακολούθησαν οι λιγοστοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εξέδρες να μην τους αποζημιώνει. Ωστόσο υπήρξαν σκληρές μονομαχίες μεταξύ των παικτών των δυο ομάδων, που μπήκαν αποφασισμένες για να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης οι δύο ομάδες είχαν από ένα σουτ, με τον Ντιέ για τους φιλοξενούμενους και τον Κόστα για την ομάδα του Κίκε Ερνάντεθ, χωρίς όμως να ανησυχήσουν οι αντίπαλοι τερματοφύλακες.

Πάντως οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν πολύ γρήγορα, καθώς μόλις στο 6ο λεπτό και αφού το βρεγμένο τερέν "πρόδωσε" τους αμυντικούς του Ηρακλή, ο Ναπολεόνι τροφοδότησε με μία έξυπνη "σκαφτή" πάσα τον Μουλόπουλο, που με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κοβαλέβσκι, που παρά την προσπάθειά του δεν μπόρεσε να αποσωβήσει το 1-0.

Το γκολ αυτό έδωσε από νωρίς νέο ενδιαφέρον στον αγώνα, με τον Ηρακλή να προσπαθεί να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο κακός αγωνιστικός χώρος όμως δεν βοήθησε το "γηραιό", που δεν μπορούσε να αναπτυχθεί όπως ήθελε, με συνέπεια να μην υπάρξει κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, πέραν ενός μακρινού σουτ που επιχείρησε και πάλι ο Ντιέ στο 42ο λεπτό. Από την άλλη, ο Λεβαδειακός, ικανοποιημένος από το γρήγορο προβάδισμα, δεν προσπάθησε να ανοιχτεί, καθώς η κατάσταση του γηπέδου μπορούσε ανά πάσα στιγμή να αποδειχθεί μοιραία για την άμυνά του.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο μέρος, με την ομάδα του Όλεγκ Προτάσοφ να αναζητά το γκολ, αλλά να μην μπορεί να φτάσει στην... πηγή. Η πρώτη καλή ευκαιρία σημειώθηκε στο 57ο λεπτό, όταν ο Επστάιν εκτέλεσε φάουλ, ο πανύψηλος Ιάκομπ βρέθηκε στην "καρδιά" της άμυνας των γηπεδούχων, αλλά η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καρακώστα.

Ο Ρουμάνος ήταν αυτός που βρέθηκε κοντά στο γκολ και στο 75ο λεπτό, όταν δοκίμασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα για μια ακόμα φορά έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Καρακώστα. Επιπλέον, στο 87' ο ίδιος παίκτης πήρε μια κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία των γηπεδούχων. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την αποβολή του Παπαστεργιανού από πλευράς φιλοξενούμενων αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, επειδή διαμαρτυρήθηκε έντονα προς το διαιτητή της αναμέτρησης, κ. Ντάκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: