Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 0-2

Ακόμη ένα τρίποντο με το οποίο φτάνει τους 34 βαθμούς, σημείωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας απέναντι στον Λεβαδειακό, με σκορ 2-0. Σκόρερ για τον δικέφαλο του βορρά οι Ίβιτς (11') και Λίνο (82'). Με δέκα από το 59' η ομάδα του Σάντος λόγω αποβολής του Αραμπατζή με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Εικόνα του αγώνα

Με ένα γκολ στην αρχή του αγώνα και ένα στο τέλος ο ΠΑΟΚ έφτασε στην πολυπόθητη νίκη διατηρώντας έτσι την απόσταση από την κορυφή στους 10 βαθμούς, μειώνοντας ωστόσο -έστω και προσωρινά- την απόσταση από τη 2η θέση στους 2 βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή τους στο ματς όταν στο 11' μετά από όμορφο συνδυασμό, ο Ίβιτς βρέθηκε απέναντι στον Στρατηλάτη και με πλασέ άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ.

Στη συνέχεια οι Θεσσαλονικείς περιορίστηκαν σε μια ανούσια πρωτοβουλία κινήσεων με τον Λεβαδειακό να προσπαθεί με αντεπιθέσεις να απειλήσει τον Χαλκιά. Ο διεθνής γκολκίπερ του ΠΑΟΚ ωστόσο δήλωσε παρών όποτε χρειάστηκε κρατώντας το μηδέν στα μετόπισθεν.

Στο δεύτερο μέρος το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε μέχρι την στιγμή που ο Αραμπατζής στο 59' είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Παππά λόγω ενός απρόσεχτου μαρκαρίσματος αφήνοντας έτσι την ομάδα του με 10 παίκτες.Το ηθικό των γηπεδούχων αναπτερώθηκε μετά την αποβολή του Αραμπατζή όμως οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έδειχναν διατεθειμένοι να γκρεμίσουν ότι είχαν χτίσει μέχρι εκείνη την ώρα μην αφήνοντας πολλά περιθώρια στον Λεβαδειακό να φανεί απειλητικός.

Τα λεπτά κύλησαν για να φτάσει το παιχνίδι στο 82' όταν ο Λίνο με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ από αριστερά είδε την μπάλα να καταλήγει για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Στρατηλάτη αφού αρχικά ο Βιεϊρίνια που είχε κάνει κίνηση προς την μπάλα δεν την ακούμπησε με αποτέλεσμα να μπερδέψει τον γκολκίπερ των Βοιωτών.

Το τέρμα αυτό έριξε ταφόπλακα στα όποια όνειρα του Λεβαδειακού για θετικό αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ να φτάνει έτσι στην σπουδαία αυτή επικράτηση.

Κλειδί

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε μετά την αποβολή του Αραμπατζή να ανταπεξέλθει στην όποια πίεση άσκησαν οι γηπεδούχοι, να κρατήσει ανέπαφη την εστία του και στη συνέχεια να βάλει και ένα δεύτερο τέρμα από στημένη φάση σφραγίζοντας έτσι τη νίκη του.

MVP

Θα ήταν άδικο να ξεχωρίσει κανείς κάποιον από τους παίκτες του ΠΑΟΚ καθώς οι περισσότεροι προσπάθησαν πολύ για τη νίκη. Ο Χαλκιάς ωστόσο αποτελεί εξίσου καταλυτικό παράγοντα καθώς με τις επεμβάσεις τους στέρησε από τους γηπεδούχους τη δυνατότητα να πετύχουν κάποιο τέρμα που θα τους ξαναέβαζε στο παιχνίδι.

Αδύναμος κρίκος

Ο Λεβαδειακός αν και είχε μπροστά του πάνω από μισή ώρα αγώνα προκειμένου να παίξει με παίκτη παραπάνω, δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση παρά το γεγονός πως είχε την ευκαιρία να το πράξει. Οι παίκτες του Ερνάντεθ δεν πίστεψαν στο γκολ γι αυτό και αποχώρησαν ηττημένοι από τον αγωνιστικό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: