Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-2

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ http://www.youtube.com/watch?v=Mt5p8zPW1mU&feature=player_embedded

Πνιγμένος στο άγχος και βραχυκυκλωμένος για 67' λεπτά ο Παναθηναϊκός στη Λιβαδειά έπαιξε με την αγωνία των οπαδών του. Εν τέλει οι πράσινοι βρήκαν το δρόμο προς τη νίκη (2-0) επί του Λεβαδειακού και έμειναν μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία με τη συμπλήρωση 10 αγωνιστικών. Καρακώστας (αυτογκόλ) και Σισέ οι σκόρερ της αναμέτρησης. Βυθίστηκαν οι Βοιωτοί.
Εικόνα αγώνα
Δεν χρειαζόταν κανείς να έχει ιδιαίτερες ποδοσφαιρικές γνώσεις για να μαντέψει κανείς την εικόνα του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός, με το 4-3-3 και τους Νίνη, Λέτο στα άκρα είχε την απόλυτη υπεροχή αντιμετωπίζοντας έναν αντίπαλο που κύριο μέλημά του ήταν να αμυνθεί και να κλείσει διαδρόμους.
Υπεροχή βέβαια δεν σημαίνει κατ' ανάγκην και καλή απόδοση. Αν εξαιρέσει κανείς το δυναμικό ξεκίνημα και τις δύο καλές ευκαιρίες του Σισέ (δοκάρι στο 5', προβολή στο κενό τέρμα άουτ στο 22') ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να ξεκλειδώσει την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων. Ο τεν Κάτε προχώρησε μάλιστα σε γρήγορες εσωτερικές αλλαγές (έφερε τον Νίνη στον άξονα) χωρίς και πάλι να αλλάξει κάτι δραστικά. Το ανήσυχο πνεύμα του Ολλανδού τον οδήγησε σε δύο γρήγορες αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης. Σαλπιγγίδης και Γκάμπριελ πήραν θέση στο τερέν για να ενισχύσουν την επιθετικότητα του Παναθηναϊκού ενώ στον αντίποδα ο Ερνάντεθ έριξε στη μάχη Βασιλείου και Σερζίνιο.

Για 20 λεπτά στην επανάληψη, οι πράσινοι ήταν σχεδόν ακίνητοι στον αγωνιστικό χώρο, άρα και εύκολη λεία για τους γηπεδούχους. Στην πρώτη όμως οργανωμένη προσπάθειά τους έχασαν ευκαιρία με τον Κατσουράνη και στην εξέλιξη της φάσης (από κόρνερ) σκόραραν με τον Βύντρα (και τη μη ηθελημένη συνδρομή του Καρακώστα) λύνοντας το γόρδιο δεσμό.
Από εκεί και πέρα ο Λεβαδειακός δεν είχε λόγο να παραμένει οχυρωμένος και με την προσθήκη του Αγκάλι απλώθηκε μπροστά για την ισοφάριση. Ο Τζόρβας πήρε δύο φορές την μπουκιά από το στόμα του Ναπολεόνι αποκρούοντας ισάριθμα σουτ και αμέσως μετά ο Παναθηναϊκός (που είχε πια χώρους) κλείδωσε τη νίκη με το πλασέ του Σισέ μετά την έξοχη πάσα του Ζιλμπέρτο. Η νίκη-κορυφή ήταν πια γεγονός για τους πράσινους.
Κλειδί αγώνα
Πριν το άγχος βαρύνει σε βαθμό επικίνδυνο τα πόδια των παικτών του, ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη ουσιαστική επίθεσή του στην επανάληψη. Το γκολ στο 67' ήταν βάλσαμο για τους αγχωμένους φιλοξενούμενους και μαχαιριά στην καρδιά για τους γηπεδούχους.
MVP
Η ήρεμη δύναμη που ακούει στο όνομα Ζιλμπέρτο Σίλβα. Καίριες οι επεμβάσεις του στον ανασταλτικό τομέα οι οποίες χάρισαν ηρεμία και σιγουριά.Επιπρόσθετα, ο Βραζιλιάνος δημιούργησε και το 2ο γκολ της ομάδας του με μία πάσα-ποίημα.
Αδύναμος Κρίκος
Οι γηπεδούχοι έδωσαν ότι είχαν, ουδείς θα μπορούσε να τους κατηγορήσει για κάτι. Αυτοί που υστέρησαν ήταν οι φιλοξενούμενοι που αδυνατούσαν να φτιάξουν ευκαιρίες και να επιβάλουν το νόμο τους κόντρα σε έναν ανίσχυρο αντίπαλο. Τα κατάφεραν, αλλά ίδρωσαν για να το κατορθώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: