Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Skoda Ξάνθη-Λεβαδειακός 1-0

Η ομάδα της Ξάνθης πήρε τους τρεις βαθμούς στην αναμέτρηση εναντίον του Λεβαδειακού, χάρη στο γκολ που πέτυχε στο δέκατο λεπτό ο Μάουρο Πόι με κοντινό πλασέ.
Η Skoda Ξάνθη ήταν η μεγάλη κερδισμένη της αναμέτρησης εναντίον του Λεβαδειακού, αφού κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάουρο Πόι. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός πέτυχε το μοναδικό τέρμα του αγώνα, ενώ μέχρι το τέλος ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της ομάδας του.
Οι φιλοξενούμενοι αν και έπαιζαν για 65 λεπτά με παίκτη παραπάνω, λόγω της αποβολής του Παπαδημητρίου με δεύτερη κίτρινη, δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, με αποτέλεσμα να ηττηθούν εύκολα.
Ξάνθη και Λεβαδειακός ξεκίνησαν το παιχνίδι με σκοπό ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι ότι βαθμό έχουν μαζέψει στο πρωτάθλημα είναι εντός έδρας, αφού μετρούν τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Οι φιλοξενούμενοι εκτός έδρας έχουν μόλις μια ισοπαλία με τον ΠΑΣ και τρεις ήττες.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα της Ξάνθης να έχει μπει πιο δυνατά στον αγώνα και στο 3ο μόλις λεπτό με τον Πόι να απειλεί τον Καρακώστα. Συγκεκριμένα ο Αργεντινός μπήκε από τα δεξιά και έκανε το σουτ, όμως ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού μπλόκαρε την μπάλα.
Από νωρίς προβάδισμα
Η υπεροχή της Ξάνθης καρποφόρησε μόλις στο έκτο λεπτό του αγώνα, όταν ο Λουτσίανο έβγαλε μια καταπληκτική μπαλιά στον Πόι μέσα στην περιοχή του Λεβαδειακού. Ο Αργεντινός έκανε ένα σουτ, όμως ο Καρακώστας απέκρουσε. Στην επαναφορά της μπάλας ωστόσο ο Πόι πλάσαρε σωστά και έκανε το 1-0.
Ο ρυθμός των γηπεδούχων έφερε σε δύσκολη θέση τους φιλοξενούμενους, με τον Λουτσιάνο στο 10' να δημιουργεί άλλη μια επικίνδυνη φάση για την εστία του Καρακώστα. Συγκεκριμένα ο Βραζιλιάνος έκανε ένα δυνατό σουτ με φάλτσο, που πέρασε όμως λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Στη συνέχεια η ομάδα του Λεβαδειακού ισορρόπησε τον αγώνα και έκλεισε τους δρόμους στους παίκτες της Ξάνθης, με αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός του αγώνα.
Στο 30ο λεπτό η Ξάνθη έφτασε κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματα της, όταν ο Λουτσιάνο εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να περνά από πολλά σώματα και τον Καρακώστα να αποκρούει με δυσκολία.
Δυο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για ένα πέναλτι του Μασάδο στον Ζίεστσουκ. Ο αμυντικός του Λεβαδειακού φαίνεται πως πατάει το πόδι του μέσου της Ξάνθης, όμως ο διαιτητής δεν σφύριξε τίποτε.
Τα πάνω κάτω στην αναμέτρηση
Πάνω που η Ξάνθη είχε επιβάλει τον ρυθμό της, ο Παπαδημητρίου αναγκάστηκε να υποπέσει σε φάουλ, με αποτέλεσμα να χρεωθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Συγκεκριμένα ο Σερζίνιο πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, με τον έμπειρο αμυντικό να αναγκάζεται να τον σπρώξει για να μην βγει απέναντι από τον Γκσπούρνιγκ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα λεπτό νωρίτερα ο Παπαδημητρίου δέχθηκε την πρώτη κίκτρινη κάρτα για διαμαρτυρίες. Έτσι έκλεισε και το πρώτο ημίχρονο.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις δυο ομάδες στα πρώτα είκοσι λεπτά να παρουσιάζουν τραγικό θέαμα, πέρα από ένα σουτ του Ναπολεόνι που πέρασε μακριά από την εστία του Γκσπούρνιγκ.
Οι γηπεδούχοι μπορεί να έπαιζαν με δέκα παίκτες, ωστόσο στον αγωνιστικό χώρο κάτι τέτοιο δεν φάνηκε σε κανένα σημείο. Μάλιστα ήταν αυτοί που πίεζαν για ένα ακόμα τέρμα με τον Λεβαδειακό να προσπαθεί με αντεπιθέσεις να πάρει την ισοφάριση.
Στα τελευταία πέντε λεπτά ο Λεβαδειακός πίεσε για να φέρει το ματς στα ίσια, και στο 90' με τον Σερτζίνιο έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να το πετύχει. Συγκεκριμένα ο Βραζιλιάνος μέσος έκανε ένα δυνατό σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στα ακροδάχτυλα του Γκσπούρνινγκ και στη συνέχεια να πηγαίνει στο δοκάρι.
Το παιχνίδι τελείωσε με την Ξάνθη να παίρνει τους τρεις βαθμούς, ενώ έπαιζε για 65 λεπτά με δέκα ποδοσφαιριστές.

Ματζουράκης: "Κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Θα μπορούσαμε να διευρύνουμε το σκορ με πέναλτι που, κατά την άποψή μου, δεν δόθηκε. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου και, αν και με παίκτη λιγότερο, είχαμε τα ίδια και καλύτερα στατιστικά από τον αντίπαλο μας, ο οποίος ουσιαστικά μας απείλησε μόνο μία φόρα στις καθυστερήσεις με το δοκάρι που είχε. Συνεχίζουμε και κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης".

Ερνάντεθ: "Για άλλη μια φορά δεχτήκαμε γρήγορο γκολ. Αυτό όμως έφτανε για να έρθει η ήττα. Δεν μπορέσαμε να ξαναμπούμε ποτέ στο παιχνίδι. Αν και με παίκτη λιγότερο ο αντίπαλος ήταν καλύτερος από εμάς. Στο δεύτερο ημίχρονο περίμενα να εκμεταλλευτούμε την αριθμητική μας υπεροχή αλλά δεν κάναμε ούτε μία φάση. Δεν βάζουμε το κεφάλι κάτω. Η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη. "

Δεν υπάρχουν σχόλια: